Fredagstankar om Rio

 
Jag älskar Brasilien! Det är helt klart ett utav mina favoritländer att resa i. Det är så vackert, rikt på kultur, underbara människor och jag tror alla kan hitta något som passar där. Landet är ju gigantiskt så det är klart att det skiljer sig mycket beroende på vart i landet en befinner sig. Rio de Janeiro och Ihla Grande var mina, liksom många andras favoriter. 

  
Rio de Janeiro, Brasilien Januari 2013

Rio de Janeiro har varit mitt drömresemål sen första gången jag hörde talas om Riokarnevalen, jag tror att jag gick i fyran då och fick syn på ett urblekt foto på en galet vacker brasiliansk kvinna i glittrig karnevalmundering. Därför var jag livrädd när vi först kom dit, jag var rädd för att jag var rädd för att bli besviken, jag hade byggt upp en så vacker dröm om Rio att den omöjligen kunde vara sann. Hur mycket jag än försökte skaka bort den så låg den kvar i mitt hjärta. Men Rio överglänste min dröm och var ännu bättre än jag någonsin ens kunnat hoppas på! 

Ipanema beach, Rio de Janeiro, Brasilien Januari 2013

Vi bodde på Books Hostel i stadsdelen Lapa, ett underbart hostel som ligger i ett gammalt kolonialhus. Vi bodde i en sovsal som hela tiden hade det stora fönstret på vid gavel ut mot gatan. Sällskapsdelen är helt okej i storlek även om baren är ganska liten. Men efter en kväll där förstår en helt klart varför. I och med att baren är så liten så måste alla i princip prata med alla och på en kväll lär en känna alla andra där. Detta hostel är ingenting för någon som letar efter lugn och ro, detta är ett party-hostel! På fredagarna innan Le Carnaval är det Street party i Lapa och trafiken stängs av, drinkar, samba, människor som dansar på gatan och världens härligaste stämning utlovas! 

Tommy på Books hostel, Januari 2013
Books Hostel, Rio de Janeiro, Brasilien 2013

Förutom fantastiska nätter så är det väldigt enkelt att ta någon av lokalbussarna till de olika turistattraktionerna, Sockertoppen, Jesusstatyn, Copacabana och Ipanema. På söndagar är det walking street vid Ipanema beach och den breda vägen används av inlinesåkare och cyklister eller människor ute på promenad. I närheten av stranden finns det en marknad som är väldigt mysig att gå och kika på men akta er för priserna, de är ordentligt sockrade!
 
Ipanema beach, Rio de Janeiro, Brasilien, Januari 2013