Tack grillad fisk och Gott nytt år!

 
Efter en intensiv kväll/natt sitter vi nu och stirrar ut över Söderhavet i ren förskräckelse över hur tungt ett huvud kan kännas... men det är så känslan ska vara efter en sjörövarfest! Fiji, landet där solen går upp först i världen, firar hela 12 timmar innan Sverige... så när ni var ute och tutade och skålade satt jag och T och jämrade oss med tequila-andedräkter... Till och med bakfyllan går i fiji-time och verkar inte vilja gå över i första taget...
Barefoot Yasawas, Fiji 28.12.2014

Men veckan som passerat har varit helt fantastisk! Vi saknar vår Fijifamilj nu när alla åter är spridda för vinden... Snorklingen i Blue Lagoon var amazing (Jag vet faktiskt inte om det är filmen som gav namn åt stranden eller stranden åt filmen), men det var så amazing att jag blev sjukt sugen på att ta ett till dyk. Så när vi kom tillbaka till Barefoot tog jag med mig Tommy och satsade på en till undervattenstimme. Det hela gick som smort och jag kände mig väldigt trygg med vår divemaster Megan. Två stora bläckfiskar fick vi syn på, hela Hitta Nemo-familjen och sen fick vi dyka på ett vrak, det var ascoolt även om det var ett väldigt litet vrak! Det blir dykcert nästa för oss!
Nadi, Fiji  31.12.2014

Nattsnorkling var också något nytt vi provade på, även det på Barefoot och det var sååå coolt. Vi såg små bläckfiskar och några grön-blå lysande fiskar, plankton och konstiga skaldjur som såg ut som aliens, jag såg faktiskt också en stingrocka. Det var som att vara i ett tv-spel när vi simmade i mörkret över korallerna med bara våra ficklampor som enda ljuskälla, helt tyst och rofyllt men så spännande. Det sovande revet såg ut som ett månlandskap och när jag tittade upp från havet för att fixa till min mask uppenbarade sig världens vackraste stjärnhimmel ovanför mitt huvud. Det var verkligen häftigt! Och vår guide Paul var verkligen grym! 

Juldagen på Barefoot Yasawas, Fiji
Det har varit väldigt mycket vattenaktiviteter senaste veckorna men det är helt som det ska vara! Men mellan varven har vi hikat lite upp till utkiksplatser och över kullar, som avbrott. Uppe vid Blue Lagoonskulle vi knalla upp till kullarna. Jag, Fanny och Tommy hittade ingen stig men vi gick ändå med bestämda kliv med sikte på de mjuka topparna när ett gäng fåglar började cirkulera över våra huvuden... En dök precis framför mitt ansikte och strax därefter fick Fanny något i ansiktet. Vi såg oss omkring ochallt fler fåglar anslöt. De verkade arga och något yrde i luften. I förvirringen trodde vi att fåglarna attackerade oss och kastade saker på oss för att de säkert hade ägg eller något i närheten.
 
Vi fick avbryta expeditionen och skjuta upp den en dag när vi hämtat förstärkning i form av Linnéa.(Hur mycket tryggare det nu skulle göra oss) Vi fick hiketrekken utpekad för oss och började bestiga kullarna. Samma sak hände, fåglarna började raskt cirkulera ovan våra huvuden men vi bestämde oss för att de inte skulle få vinna igen! Det tog några hundra meter innan vi insåg att de jagade gräshopporna som flydde undan våra steg. Vi hjälpte alltså fåglarna i jakten på mat, vi andades ut och njöt av den fantastiska utsikten. Sen tänker jag inte gå in på den delen när jag halkade i en brant nedförsbacke och skrapade upp mina händer (och ja, det hände två gånger) det var ändå värt det!! 
Yasawas, Fiji 27.12.2014
Vinaka betyder tack på fijianska, Vinaka Vakalevu betyder tack så mycket och Ika vakalolo är en grillade fiskrätt, tyvärr har det hänt vid två tillfällen nu att när jag ska säga tack så mycket istället kläcker ur mig "Vinaka Ika vakalolo!" där kan vi verkligen snacka om stämningen som uppstår när jag kallar kapten för skutan för en grillad fisk! Ingen är perfekt...
 
Hoppas att nyårsafton var fantastisk även för er och att det nya året inte börjar med alltför tunga huvuden! 
GOTT NYTT Hörrni! 
 


Kommentarer
Postat av: Kerstin

Min kära söderhavsprinsessa! Vad härligt allting låter... Fidji verkar vara ett riktigt paradis och jag är så sugen på att åka dit:)) Här hemma är det som vanligt , vi målar om i hallen och ska nu sätta fart med sovrummet och sen ska vi välja mäklare!! Sälja lägenhet är en jätteprojekt,jag bara längtar tills det är över.Då kan jag kanske dra till Fidji och ta dykcert:))) Må så gott kram till dig och Tommy.

2015-01-01 @ 17:07:39
Postat av: Lord Kim

Halloj inatt kom lilla bebisen.så ni får ta och komma hem så ni kan hälsa på :-) hoppas ni har de bra och ta de lugnt med spriten ni börjar bli gamla och man orkar inte lika mycket då :-)

Svar: Åh grattis grattis grattis till er!!!!!! Hoppas allt gick bra! Ge prinsessan en puss från oss, vi längtar efter att få träffa henne! Haha vi ska tänka på det... Inte!
rosajosefina

2015-01-02 @ 11:07:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: