Vårkänslor i Amerikat

 
Vår plan, att byta den eviga sommaren mot vår, visade sig vara bristfällig. Det första som mötte oss på var en snöstorm. Och där står vi som två idioter utan vinterkläder... Vilken jävla tur att vi hittat varsin jacka några dagar tidigare och inte sparat det för att New York är roligare att shoppa i! Nummer två i välkommen-till-det-stora-äpplet-paketet var att Tommys väska bestämt sig för att hoppa på ett annat flyg och alltså befann sig på rymmen...  Men både våren och väskan dök upp dagen efter och allt var åter frid och fröjd!
Så nu har vi njutit i fulla drag av några fantastiska vårdagar i denna aldrig sovandes stad.
22/3-2015 Central Park New York, USA
22/3-2015 Times square New York, USA

Sedan blev det en riktigt ordentligt utmattande födelsedag med tårta och kaffe på sängen, promenad i solen över Brooklyn bridge och långlunch i Little Italy innan vi begav oss till the standard hotels rooftop bar för att ta en drink medan solen gick ner över Manhattan. Alltså vilken magisk upplevelse! Jag var så nöjd så det fanns inte.

23/3-2015 Standard Hotel New York, USA
23/3-2015 Mulberry Street New York, USA
Utöver det så har vi sightseeingat, promenerat i Central Park och lyssnat på live jazz, lite allmänt livsnjuteri helt enkelt! Vi har haft en så himla bra resa, det känns väldigt overkligt att vi åker hem imorgonkväll. Efter ett halvår på resande fot kommer det vara konstigt att stå still igen, men med handen på hjärtat ska det också bli lite skönt, att få krama om alla och att få pusta ut och tänka "vi överlevde det här med"! Vi ses i Stockholm!
 

23/3-2015 Brooklyn Bridge New York, USA

 


24/3-2015 Central Park New York, USA
 22/3-2015 Central Park New York, USA

Snart är glada resan slut, slut, slut...

Nu har vi inte länge kvar med vår, som det börjar kännas, eviga följeslagare solen... Hur ska vi klara oss ända till sommaren i Sverige nu? Vi lapar för fullt tills skinnet lyser rött och bilarna gör hastig halt så fort vi kliver ut i trafiken. Men hellre röd än vit eller var det tvärt om? 
Förra veckan var helt fantastisk, den vi tillbringade så mycket vi kunde av vår vakna tid i havets djup. Där nere är fan fiskar glada, ingen får vare sig äta eller peta på dem. Vi såg gigantiska humrar (alltså de riktiga -djuren) som var ute på promenad där nere på 18 meters djup, det var ganska mäktigt, de var så stora att en hel familj hade kunnat hålla sig mätta i nästan en vecka. Dessvärre har jag fått ge upp hoppet om mina sjöhästar för denna gång, de har varit utom sikte. Men det gör inget, en vacker dag stöter jag på en! 
För att få tillbaka känslan lite efter solens heta strålar så har vi idag roat oss med att fota havssköldpaddor, ja igen! Men det är så jäkla svårt när vattnet trycker på hela skärmen samtidigt, det tänkte de inte på på Dri-Dock när de gjorde de vattentäta fickorna, eller så var det precis det de gjorde men var alldeles för sugna på att ta helg... Men det blir alltså så klurigt att jag skrämmer iväg andra snorklare för att spotify går igång i mobilen på högsta volym, eller så råkar jag aktivera selife-kameran och lyckas ta 100 foton på mig själv istället för sköldpaddan... 

17/3-2015 Akumal, Mexiko
När vi har spenderat tid på land så har vi nästan brunnit upp, det brukar sluta med kall öl och har vi tur bra musik. Vi hänger runt med Emma och Daniel som vi träffade en kväll här på hotellet, vi köpte några öl och insåg snabbt att vi rest ungefär samma rutt men missat varandra tills nu. Men det felet är nu korrigerat och vi har tagit igen för förlorad tid kan man säga...14/3- 2015 Playa del Carmen. Mexiko
På fredagmorgon tar vi farväl av värmen och vänder vår blick norr ut, men innan vi kommer tillbaka hem till Estocolmo så ska vi fira min födelsedag i staden som aldrig sover, världens huvudstad det stora äpplet och så vidare... 26/3 klockan 11 på förmiddagen dimper vi kalla och förvirrade ner på Arlanda efter vårt hittills längsta äventyr. DET är vemodigt kan jag lova!
Emma och Josefina
Daniel och Tommy
Så nu är ni med i bloggen!

Ett mayanskt underverk

 
Vi har alltså varit och besökt Chichen Itza, vilket var fantastiskt trots den olidliga hettan, torrt och dammigt med brist på skugga, men så värt. Vår guide var helt underbar och proppade oss fulla med historia och mayakultur. 
 

6/3-2015 Chichen Itza, Mexiko

Dagen var stekhet och torr, kanske var det därför det inte var i närheten så mycket folk som jag trodde det skulle vara. De som var där spridde ut sig ganska bra över det stora området. Vår guide berättade om allt från människoo-offer, (hjärtat slets ut ur kroppen flera gånger i veckan på brottslingar medan huvudet rök på den bästa bollspelaren, vilket alltså var en ära- det fattar ju vem som helst, pax för att förlora) till att två olika kulturer hade levt fredligt (nåja!) sida vid sida. Beviset för det var "snakes and feathers, snakes and feathers!" Vi vandrade runt där och försökte föreställa oss hur det såg ut när alla hus och tempel var målade i klara färger, stämningen när översteprästen slet hjärtat ur folk och hur fullt av åskådare det var när lagkaptenen förlorade huvudet. 

 

 
6/3-2015 Chichen Itza, Mexiko

 
Tillbaka bland de svalkande vindarna i Playa del Carmen pustade vi ut i några dagar, eller ja, det har varit en ganska livlig helg, innan vi på nytt tagit oss till Cozumel... gissa vad vi ska göra imorgon! 
27/2-2015 Akumal, Mexiko