Veckan med de två söndagarna!

...Och en liten tidsresa!

Idag är dagen vi ska åka bakåt i tiden ett dygn och få två söndagar på samma vecka och avsluta den åtta dagar långa veckan på Oahu, Hawaii!!
Vi tar ett inte alltför sorgset farväl av Fiji, vi åker ju från ett paradis till nästa men vi är väldigt glada över tiden vi haft här, om än stoppet varit lite väl långt för två rastlösa människor som inte finner ro att ligga i en hängmatta mer än tio minuter... för det är det man åker hit för: Ligga i hängmattan på en söderhavsö och inte oroa sig för något. Solen går ned och färgar himlen i de mest fantastiska färger och hängmattan gungar svagt i den ljumma brisen, Stjärnorna börjar titta fram och tindrar starkt ikapp med snart miljoner andra. Allt som hörs är vågornas brus och palmbladens rasslande när vinden leker i dem... Fantastiskt! 
 
...Men sen då? 
När myrorna kryper i kroppen och vill ut? Upp och hoppa ur hängmattan som obarmhärtigt skavt djupt in i den alldeles för röda brännan på ryggen, det är svårt att inte skrika högt. När stranden är promenerad fram och tillbaka i oändlighet och varenda vrå är utforskad i tryckande hetta med svetten rinnandes ner i ögonen. 
Resortsen här har svaret! Dagens aktiviteter skrivs stolt upp på en stor griffeltavla för exponering. När den fijianska trumman ljudar är det dags att påbörja den första på dagens lista (Observera då att ute i Yasawas används exakt samma trumma för att kalla till mat, som två hundar har vi blivit inlärda det och magen kurrar ilsket varje gång aktiviteterna startar) 
9.30 Dags att mata fiskarna: Alla som vill får en skiva vitt bröd och så går vi i samlad trupp ned till strandkanten (ca fem meter) och kastar lite bröd i vattnet. Den "aktiviteten" pågår i ca 30 minuter!!!!!!
Sedan ser det lite olika ut från dag till dag, man kan till exempel gå i grupp samma fem meter ned till strandkanten och plocka snäckor... 
Igår var vi på en kokosnöts lektion där vi för tredje gången denna resa fick lära oss att öppna en kokosnöt...
 
Kvällarna har dock lite mer att njuda på med Fireshows och Kavaceremonier (Och nej, fortfarande inte den bubbliga spanska sorten

7.01.2015 Fireshow Smugglers Cove Nadi, Fiji
Bilderna har dessvärre inte blivit så många senaste tiden då "Josefinas fot från hängmattan" lätt blir ett tjatigt motiv...
5.01.2015 Nadi beach, Fiji

Men vi har haft gott om tid att planera den fortsatta resan, så vi har köpt flyg från Los Angeles till Cancún i Mexico nu, så vi flyger dit den 22/1! Vi ser också fram emot maten! Både pannkaksfrukosten vi blivit utlovade i Waikiki och Burritos i Mexico! Vi har legat på gravt minus senaste veckan och käkat salta kex till middag om ens det, vår Fiji-budget är överskriden sedan länge så det har verkligen varit till att hålla hårt i slantarna tyvärr! Det var en miss från vår sida att vi inte fattade att det var så pass dyrt innan vi kom hit... Men vad ska man göra? 
,


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: