Ett mayanskt underverk

 
Vi har alltså varit och besökt Chichen Itza, vilket var fantastiskt trots den olidliga hettan, torrt och dammigt med brist på skugga, men så värt. Vår guide var helt underbar och proppade oss fulla med historia och mayakultur. 
 

6/3-2015 Chichen Itza, Mexiko

Dagen var stekhet och torr, kanske var det därför det inte var i närheten så mycket folk som jag trodde det skulle vara. De som var där spridde ut sig ganska bra över det stora området. Vår guide berättade om allt från människoo-offer, (hjärtat slets ut ur kroppen flera gånger i veckan på brottslingar medan huvudet rök på den bästa bollspelaren, vilket alltså var en ära- det fattar ju vem som helst, pax för att förlora) till att två olika kulturer hade levt fredligt (nåja!) sida vid sida. Beviset för det var "snakes and feathers, snakes and feathers!" Vi vandrade runt där och försökte föreställa oss hur det såg ut när alla hus och tempel var målade i klara färger, stämningen när översteprästen slet hjärtat ur folk och hur fullt av åskådare det var när lagkaptenen förlorade huvudet. 

 

 
6/3-2015 Chichen Itza, Mexiko

 
Tillbaka bland de svalkande vindarna i Playa del Carmen pustade vi ut i några dagar, eller ja, det har varit en ganska livlig helg, innan vi på nytt tagit oss till Cozumel... gissa vad vi ska göra imorgon! 
27/2-2015 Akumal, Mexiko

 
 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag gissar att ni ska ta dykcertifikat. Gissar jag 😘

2015-03-09 @ 13:13:47
Postat av: Linnéa

Ni kan komma hem nu. Bara en sån där knäpp idé jag fick plötsligt.

2015-03-14 @ 13:41:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: